Wassbergs spel logga

Final Fucking Climb

Dags för sista etappen i Tour de Ski!

Liret i gårdagens löp på Valnes pallplats gick i stöpet då baggen precis som dom flesta andra vek ner sig när Klätter-Bosse satte snurr med sin sanslösa speed. 10-oddsare sitter som bekant inte alltid men med tanke på att oddset stängde på 4,33 så får man vara halvnöjd ändå.

Det var två fantastiska löp vi fick skåda i Val di Fiemme under måndagen, både på herr- och damsidan. Bosses uppvisning föregicks av en nästan lika imponerande prestation signerad Nepryaeva. Det är dessa båda som leder respektive tour i överlägsen majestät. Att Northugs arvtagare ska tappa två minuter är givetvis en utopi. Att vår Ebba Andersson ska kunna jobba ikapp en dryg minut på ryskan är däremot någonting att hoppas på.

Under tisdagens eftermiddag är det dags för den sista etappen på touren. Mördarbacken, sista bossen i Super Mario, Therese Johaugs övergivna lekstuga, hatad bana har många fina smeknamn.

Uppför Alpes Cermis lugnar jag ner mig lite med högoddsjakten och nyper en desto smidigare godisbit. Betsson har satt jämna odds på duellen mellan Clement Parisse och Artem Maltsev, det anser jag vara felaktigt.
Ingen av dessa herrar har någonting med framskjuta placeringar i sammandraget att göra, båda är mellan sex och sju minuter bakom täten.
Förr startade åkarna i sista deltävlingen som en jaktstart men sedan ett par år tillbaka är det gemensam start som gäller, därmed blir det mer av en tävling ända in i kaklet för samtliga medverkande. Inför sista etappen förra året låg Maltsev sexa och Parisse 15:e, nu är läget mer jämnt med 17:e respektive 23:e plats vilket vittnar om mindre klasskillnad överlag. Och i mördarbacken är det klar fördel fransosen.
Under båda de föregående säsongerna med gemensam start har Parisse trumfat Maltsev.
Under årets tour har man avverkat ett distanslopp i fri stil med gemensam start. Fransmannen kom på plats 7. Ryssen kom på plats 46.

Lopp: Val di Fiemme Herrar 10F Masstart
Marknad: H2H
Spel: Parisse slår Maltsev
Odds: 1,85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15.25

Vafan, ska vi ta en ordentlig oddsare också? Bet365 erbjuder 4,50 på att Kläbo kommer på pallen imorgon. Spitsov och Röthes små kroppar är byggda för just denna backe men den tredje pallplatsen är öppen för goe Bosse. Jag kan inte låta bli detta även om han inte behöver hävda sig nämnvärt för att behålla förstaplatsen i totalen. Snubben är överlägsen, har vunnit fyra av fem etapper och jag tror han vill visa musklerna även i mördarbacken. Bara för att han kan.

Allt gott,
Eder Wassberg