StryktipsPanelen

Panelen -Helgens spikar och drag på Stryktipset

Återigen en härlig mix av europeiska ligor på kupongen. Gubbarna har vässat pennorna och plitat ned sina tankar om omgången som bjuder på 10 mille jackpot! Vi får även passa på att gratulera Hyltan som satte Europatipset för 397 282kr senast.


Hyltan
“Guldgrävaren från Jönköping!”

/ Viktor ”Hyltan” Hylten

🔨 Helgens Spik: PSG

Chans till revansch för laget från den franska huvudstaden efter den missade CL-finalen. Huvudena var säkerligen av det tyngre slaget efter att Enriques gäng inte lyckades få hål på den gula väggen under 180 minuter fotboll. Här ska dock gänget från Paris ha väldigt goda chanser att lösa den inhemska dubbeln som lite plåster på såren. Mbappe och Dembélé är osäkra kort och är självklart rejäla avbräck, men truppen håller absolut högsta klass trots detta. Lyons säsong har varit som natt och dag. Krisen var total inledningsvis, men Källströms gamla klubb höjde sig rejält under våren och är ihop med kvällens kombattanter Frankrikes formstarkaste lag. Här tror jag dock inte man räcker till när PSG får blodvittring. Spiktvåa!

🔍 Helgens Drag: Rangers

Ett kokande Old Firm-derby väntar på Hampden Park när Celtic och Rangers gör upp om cupguldet. Båda lagen stod för en stark säsong, men det var de grönvita som höll undan och plockade hem ligaguldet. Även lagen emellan har det varit tydlig fördel Celtic under det gånga året. 3-1-0 vittnar om grönvit dominans, men här är jag inte lika säker att Henkes gamla gäng bara vinner. En cupfinal tillför alltid en annan dimension och gästerna har rejäl spets i Cantwell och inte minst i otroliga James Tavernier. Här ska alla tecken med från start och vi hoppas att det blåa delarna av Glasgow får fira!

📍 Mina andelar hittar du här!“Stugans ensam vinnare på Europatipset för 1.6 miljoner kronor!”

/ Lucas ”Burre” Burns

🔨 Helgens Spik: Leverkusen

Leverkusen torskade sin första match för säsongen och bränslet tog slut till sist där Ademola Lookman på egen hand skrev historia och var frontman till Atalantas första europa league titel. På dagen så var Xhaka och gubbarna sämre och det är vad det är. Här blir det en tämligen annan uppgift mot Kaiserslauten som huserar i tyska andra divisionen. Det är inte mycket att snacka om här och det skulle bli en sjuk skräll om Kusarna inte skulle ta hem detta. Leverkusen är sugna på visa vad de går för och jag tror att denna historia kommer inte bli särskilt dramatisk. Spikad 2a i tyska cupen!

🔍 Helgens drag: Aris

Ännu en cupfinal och vi flyger söderut mot Grekland. Som jag har förstått detta så kommer denna matchen bli tight och målsnål vilket bäddar för en match där allt kan hända. Jag har lyssnat på vad Wernblom har att säga som har förstahandserfarenhet av den Grekiska fotbollen och enligt honom kan verkligen vad som helst hända i denna cupfinalen. Tidigare form, inbördes möten osv kastar man lite ur fönstret i en sådan enskild match och båda lagen kommer slita och ge blod, svett och tårar för att ta hem detta. Här luktar det kryss på långa vägar enligt mig och det blir därmed mitt utgångstecken. Därefter målar gärna på hela brädet och jobbar in underdogen till höger.

📍 Mina andelar hittar du här!“a.k.a Miljonmannen, satte Stryktipset för 1,2 miljoner!”

/ Matte Mr.Nocco

🔨 Helgens spik: Djurgården

Efter en strålande säsongsinledning av Mjällby så tog det stopp mot det laget man inte trodde kunde stoppa dem, IFK Göteborg. Matchen var förvisso helt död där inget av lagen direkt skapade några farliga målchanser och det såg länge ut att bli en klassisk 0 – 0 match. Göteborg lyckades dock i slutminuterna att näta, vilket gav Mjällby 0 poäng. Nu tar MAIF emot ligans näst bästa lag, Djurgården hemma på Strandvallen där man inte förlorat hittills denna säsong vilket såklart är starkt. Djurgården stod för en otroligt stark första halvlek mot Halmstad där man i halvtid ledde med 2-0 efter snabba mål i inledningen. Den nivå Djurgården hade där var extremt hög, vilket även visade sig på resultatet. Det var mot ett Halmstad som öppnade starkt denna säsongen med vinster såsom mot bland annat Häcken. Djurgården åker till Sölvesborg med en glödhet Widell Zetterström som hållit nollan i de fyra senaste matcherna och framåt har man lyckats hitta nätet 11 gånger. Efter pyspunkan för Mjällby senast tror jag man kan få det svårt mot ett mycket starkt Djurgården och om bara Djurgården kommer upp i samma höga nivå som senaste tror jag det blir en tuff match för värdarna. Jag spikar Djurgården upp till 50%, innan krysset hakar på.

🔍 Helgens drag: Lyon

Det är final i damernas Champions League och matchen spelas på neutral plan, men däremot i Spanien. Hur mycket fördel det blir för Barcelona låter jag vara osagt. De senaste åren har det varit Barcelona och Lyon som stått mot varandra i finalerna och under dessa år har Lyon skapat problem för laget från den spanska kusten och jag är inte helt säker på att Barca, trots sin oerhört starka trupp med spelare som Paralluelo och Graham löser detta. I och med att Barcelona står som hemmalag lär det göra att de streckas något extra, än vad som egentligen kanske är korrekt om man ser till helheten. Jag vill inte spika i denna Champions league final, för en final är en final och som jag skrev tidigare så har Lyon kunnat hota och även vinna matcher mot Barca. Jag helgarderar och jobbar skräll.

📍 Mina andelar hittar du här!

Lycka till i helgen med stryktipset!