Oddset Trippel

Trippeltipset 2/1

Favoritbetonad trippel

Crystal Palace och Hertha Berlin är inga vinstmaskiner, men när kräftgående Sheffield United och sorgliga Schalke 04 gästar huvudstäderna ska hemmasegrarna ligga nära till hands i både London och Berlin. Favoritkepsen åker även på i Sevilla-derbyt. Vamos!

Spelstopp: 15:59

Crystal Palace – Sheffield United: Crystal Palace -0,5 @ 2,02

Jag har gått emot Crystal Palace vid ett par tillfällen den här säsongen och jag håller fast vid att Roy Hodgsons örnar inte ska hållas speciellt högt. Men nu när kristallpalatset betalar över dubbel deg hemma på Selhurst Park mot jumbon Sheffield United är det läge att slå till.

Ingenting har gått vägen för Chris Wilder den här säsongen. Två inspelade poäng och åtta gjorda mål efter 16 omgångar är pinsamt dåligt. Man kan hävda att Sheffield United haft oflyt om man ser till xG, så må det vara, men det har blivit väldigt tydligt att det saknas spets i den här truppen.

Viktige Sander Berge (skadad) och FPL-favoriten John Lundstram (avstängd) saknas alltjämt i bortalaget.

The Blades red på en framgångsvåg under förra säsongen, en våg som inte längre existerar. Verkligheten har sprungit ikapp Sheffield U och nu börjar det bli mentalt jobbigt för spelarna i Wilders trupp. Ett mer avslappnat och i grunden mer kompetent Crystal Palace bör kunna utnyttja detta. Wilfried Zaha inleder det nya året med att dribbla in en seger!

Spel: Crystal Palace -0,5 @ 2,02
Tävling: Premier League
Plats: Selhurst Park
Tid: 16:00
TV: V Sport Premium, Viaplay


Real Betis – Sevilla: Sevilla -0,5 @ 1,94

I Andalusien är det derby på Benito Villamarín. Här kliver gästerna in som rättmätiga favoriter.

Real Betis är en klubb med hög kapacitet som haft svårt att leva upp till förväntningarna de senaste åren. Béticos är vassa framåt, trots att Nabil Fekir endast noterats för ett mål i La Liga. Bakåt läcker dock de grönvita titt som tätt – i den förra omgången fick Betis stryk mot Levante med 3-4.

Sevilla är ett tyngre gäng som har en betydligt högre lägstanivå. De regerande mästarna i Europa League är tveklöst ett av Spaniens bästa lag och formen pekar uppåt. Efter hemmaförlusten mot Real Madrid i början av december har Sevilla spelat sex matcher – fem vinster, ett kryss och blott två insläppta mål.

De rödvita är stadens bästa lag, det råder det ingen tvekan om. Gästerna på Benito Villamarín brukar trivas bra mot stadsrivalen och nu ställs Sevilla mot Betis i ett tacksamt läge. De grönvita har nämligen flera tongivande pjäser som har varit skadade under vintern och uppges således vara osäkra till spel i derbyt – däribland Carvalho, Bartra, Tello samt målvakten Bravo. Trolig tvåa i det andalusiska derbyt. 

Spel: Sevilla -0,5 @ 1,94
Tävling: La Liga
Plats: Benito Villamarín
Tid: 16:15
TV: Cmore Fotboll, Cmore


Hertha Berlin – Schalke 04: Hertha Berlin -0,5 @ 1,70

I Bundesliga säger vi tack och adjö till Schalke 04. Det klassiska laget från Gelsenkirchen är sämre än någonsin och radar upp rekord i negativ bemärkelse. Det börjar sannerligen bli dags att fila på ett nytt smeknamn, för “de kungsblå” rimmar inte väl med prestationerna. Schalke lyckades otroligt nog montera ner urusla Ulm i cupen innan jul, men i ligan står de blåvita på 29(!) matcher i följd utan någon seger. Det stinker därmed Zweite kring Schalke.

Som grädde på moset har den nye tränaren Christian Gross en sargad trupp. Nyckelspelare som Paciencia, Boujellab, Mascarell, Sané, Ibisevic samt Bentaleb dras med skador och är osäkra till spel här.

Storsatsande Hertha Berlin är på en helt annan nivå. Huvudstadslaget har förvisso inte levt upp till förväntningarna så här långt men det bör bara vara en tidsfråga innan Hertha tar ett par kliv i tabellen. Truppen innehåller trots allt fina pjäser som Arsenal-lånet Guendouzi, den polske målskytten Piatek samt brassen Matheus Cunha.

Hertha Berlin har mer att ge än vad tabellen vittnar om och nu när ett uruselt samt skadedrabbat Schalke kommer till spel på Olympiastadion kommer huvudstadslaget att triumfera. Klar etta!

Spel: Hertha Berlin -0,5 @ 1,70
Tävling: Bundesliga
Plats: Olympiastadion
Tid: 18:30
TV: V Sport Ultra HD, V Sport Fotboll, Viaplay


Trippeln

Crystal Palace – Sheffield United: Crystal Palace -0,5 @ 2,02
Real Betis – Sevilla: Sevilla -0,5 @ 1,94
Hertha Berlin – Schalke 04: Hertha Berlin -0,5 @ 1,70

Totalt odds: 6,66

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.