Timman bild

Timothy Härold

Intervju med Timothy Härold

Namn: Timothy Härold
Ålder: 30
Bor: Linköping
Familj: Gift med Latifa
Lyssnar på: Guns n Roses och Europe
Favoritspel: PLO (The Great Game)

Vem är Timothy Härold?
30-åring som spenderar halva tiden vid pokerborden och resten i Ishallen där jag tillsammans med Jimmie och Jeppe tränar LHCs U-16 lag. Jag är nu inne på tolfte året som professionell pokerspelare. Gifte mig sen ett år tillbaka efter ett 8 år långt förhållande.

Varför älskar du spel?
Jag tror att tävlingsbiten i det hela är det som driver mig. Att få ihop alla bitarna för att kunna prestera på en tillräckligt hög nivå för att slå mina motståndare. Sen skulle man ljuga om man sa annat än att det är spännande att spela om stora summor. Det finns nog få som inte får en kick av det.

Vilka egenskaper gör dig till en magiker inom spel?
Jag är ganska taktisk och analyserande av mig, känner av mina begränsningar och jobbar framförallt hårt för att inte misslyckas. Jag har dessutom varit väldigt solid med min bank-rulle genom åren och har egentligen aldrig varit i farozonen att förlora stora delar av den. Något som i sin tur visserligen gjort att jag inte maximerat vinsterna. Men är det något jag lärt mig genom åren, så är det att en dålig bankroll management är den största anledningen till att det går åt skogen för folk.

När det kommer till sporten så är det främst SHL och NHL jag känner mig riktigt vass på!

När hade du hög puls senast?
När det var några få minuter kvar av Tv-pucksmatchen mot Uppland och vi behövde 1 pinne och de behövde vinna (Stod 1-1) för att nå kvartsfinal. Man känner med grabbarna hur mycket situationen betyder för dom och hur nervösa de är.

Favoritdjur?
Undulater. Solida små fåglar

Pizza eller hamburgare?
Hamburgare på stånkan!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta