Pot Limit Omaha Regler

Pot Limit vs No Limit

Som namnet antyder så finns det här en limit på hur mycket man får satsa till skillnad från No Limit. Om det ligger 100kr i potten får du helt enkelt som mest satsa 100kr. Om du spelar online så sköts det automatiskt och det står tydligt hur mycket du som mest får satsa. Om du däremot ska spela poker live så finns det lite tips på hur man enklast räknar. Spelar du poker med en dealer så hjälper dom dig självklart att räkna så att du slipper göra det själv. Men det kan vara bra att lära sig och något du kommer ha nytta av när du spelar andra spel också.

När det väl ligger 100kr i potten så är det inte så svårt att räkna. Men när det kommer till spelet före floppen eller när flera spelare valt att satsa blir det klurigare. Det enkla tipset lyder “3 gånger det sista (eller största) bettet plus resten. Klicka nu vidare från Pot Limit omaha regler till nästa kapitel.

Eftersom du får Fyra hålkort så ökar möjligheterna att få en bättre hand än i exempelvis Texas Holdem. För att begränsa detta lite så Måste varje spelare välja 2 av sina hålkort tillsammans med 3 kort på brädan för att skapa den bästa femkorts-handen.

Om du i Texas har tex Spader Ess samtidigt som det ligger 4 stycken spader på brädan så spelar du 4 av brädans kort med ditt Spader Ess för att bilda en färg.
I motsvarande situation i pot limit omaha har spader ess, men inte någon annan spader bland dina hålkort så kan du helt enkelt inte få någon spaderfärg.

På samma sätt så har du kåk i Texas om du har en 7a på hand om brädan ligger 77665, men för att ha en kåk i PLO då så måste du ha 76xx, 75xx eller 65xx. Skulle du tex ha KK74 på handen, dvs att du har ett par i kungar utöver en 7a och 4a så har du inte heller kåk. Du spelar då en kung och en 7a från handen, tillsammans med 776 från brädan för att bilda handen K7776, dvs att du spelar en triss i 7or.

Att man är tvungen att använda sig av 2 kort på handen är något som brukar ställa till problem till en början. Se till att ta det lugnt och försiktigt och se till att tänka efter en extra gång vilka kort du faktiskt spelar från handen och på brädan.