PLO: Före flopp (Preflop)

När de två spelarna till vänster om dealerknappen lagt ut sina mörkar framför sig så får alla spelare 2 kort. Dealern delar ut 1 kort i taget och börjar direkt till vänster om dealerknappen och delar medsols till dess att alla spelare fått sina 2 “hålkort”. Det är de här 2 korten du ska använda, tillsammans med de 5 gemensamma korten som läggs upp på bordet, för att få den bästa möjliga femkortshanden.

Efter att alla spelare fått sina hålkort så börjar den första satsningsrundan. Spelaren som sitter direkt till vänster om stora mörken börjar att agera. På engelska kallas det för att sitta “Under the Gun” (förkortas UTG). Anledningen till det är att du är först ut att ta beslut, utan att ha någon speciell information att förlita dig på, mer än dina 2 hålkort.

För att göra det enkelt säger vi att den lilla mörken är 300 och den stora mörken är 600. Spelaren som sitter UTG har då 3 val:

Folda (lägga sig) – Om man anser att de 2 hålkorten inte riktigt håller så gör man bäst i att lägga sig, dvs kasta sina kort till dealern igen och säga tack för sig i just den här potten.

Syna – För att syna så betalar man helt enkelt 300, som man lägger framför sig.

Höja – När man höjer så lägger man in Mer än stora mörken. I No Limit Texas Holdem så har man en mängd möjligheter. Som det avslöjas av namnet (No Limit) så har man just inga begränsningar. Om det kostar dig 300 att syna så spelar det ingen roll om du har 300 eller 30.000 framför dig, du får satsa allt på en gång om du vill. Din enda begränsning här är att du måste dubbla värdet på den stora mörken. Så i fallet här kan spelaren som sitter UTG välja att höja allt mellan 600 och alla marker som spelaren har framför sig.

När spelaren UTG har gjort sig val så går det vidare till nästa spelare som ställs inför samma val. Första satsningsrundan är klar när alla spelare som är kvar i potten lagt in samma summa och de övriga spelarna har lagt sig.