Texas holdem regler

Texas Holdem spelas på ett bord där det sitter 2-10 spelare. Det finns “dealerknapp” som signalerar vem som agerar “dealer” i just den handen.

Dealerknappen flyttas ett steg medsols efter avslutad hand. Att ha positionen som dealer är varje pokerspelares favoritposition, men det ska vi berätta mer om lite senare.

För att generera action använder man sig av någonting som kallas för mörkar (blinds på engelska).
Vanligtvis spelas det med en liten (small blind) och en stor mörk (big blind), där spelaren direkt till vänster om dealern lägger den lilla mörken och spelaren ytterligare ett säte till vänster lägger stora mörken. Vanligtvis så är den stora mörken dubbelt så stor som lilla mörken, även om vissa undantag finns.

Dessa mörkar är något man är tvingad att lägga för att få spela, en forcerad satsning. I pokerturneringar ökar dessa mörkar i en given takt, detta görs för att driva turneringen framåt och se till att spelare åker ut och en vinnare till slut kan koras. I kontantspel, där varje krona du har framför dig motsvarar en riktig krona, så ändras mörkarna inte efter något tidsschema.