Hur du bygger dina öppningsranger

Vi får ofta frågan var man ska börja om man vill utveckla sitt pokerspel och svarar ofta att grunderna är oerhört viktiga. Något som ofta blir bortglömt bland alla snygga riverbluffar och kreativa check-raises. Alla behöver en game plan och det absolut första vi rekommenderar dig att göra är att bygga din öppningsranger, så att du har en stabil grund att stå på. Detta är lite som att sköta sin försäsongsträning. Gör du ett bra grundjobb så blir det enklare när väl säsongen drar igång. Vi ska förklara hur du sätter igång processen.

Därefter är följande relevanta mål att ha:

Låt oss säga att du spelar 6-max cash game och vill bygga en strategi för ditt preflop-spel. Då ska du alltid börja med att bygga en range för varje position med de händer du vill Raisa om det är foldat till dig. Det kallas i pokervärlden för RFI (Raise first in). I 6-max finns det 5 olika öppningsranger som vi vill bygga. LJ, HJ, CO, BTN och SB.

  1. Börja med att ladda ned ett program som du kan bygga dina ranger i. Pokerstrategys Equilab är gratis och fungerar bra för ändamålet.

  2. Starta med första positionen, som i det här fallet är Lojack och fundera på vad du vill öppna för händer från denna position. Här finns det gott om rekommendationer och riktlinjer på nätet att tillgå om du känner att du har dålig koll. Klicka i dom i programmet och spara eller ta en print, som du sedan sparar ned på datorn eller i ett dokument. Se exempel till höger:

  3. Sedan fortsätter du tills du byggt alla positioner. Detta är för att du ska ha en grund att falla tillbaka på i ditt spel. Möter du sedan lättare motstånd, så kan du snabbt lägga till några händer. Möter du istället en aggressiv spelare på knappen, så kanske du väljer att skala bort några händer. Men du har hur som helst en grundstrategi att utgå ifrån, istället för att “höfta” i varje given situation du hamnar i.

Det här är bara en liten introduktion till hur man går tillväga. När du är klar med dina charter för öppningsranger, kan du bygga vidare på 3-bets, fold mot 3-bets, 4-bets, callingranger och så vidare.

Men nu förstår du förhoppningsvis lite hur vi arbetar när vi skapar vår grundstrategi. Spelar du istället turneringar så behöver du givetvis förändra din strategi lite beroende på om du har 15 big blinds eller 75 big blinds i stacken. Hur som helst så är det en av de viktigaste byggstenarna. Att ha koll på dina öppingsranger kommer göra livet så mycket enklare senare i händerna.

Vill ni ha tips från andra duktiga pokerspelare, gå med i vår Discordkanal. Där kan du få all vägledning du behöver. Våga fråga! Vi ses vid borden.

Gambling Cabin´'s recommendations for Cash Game

Vi väljer att inte ge några rekommendationer för Small Blind då man kan spela på så många olika sätt från den positionen beroende på vilken strategi man använder. somliga väljer att raisa alla händer de vill spela och andra väljer att mixa limp med raise. Här finns det många parametrar att väga in. Så som motstånd, rake och vad man själv känner sig bekväm med. Detta är absolut inte något facit, utan en bra utgångspunkt för de som ger sig in i cash game världen.