Stugans bästa nybörjartips för poker

Tips

Tidigare berättade vi om att “knappen” är alla pokerspelares favoritposition. Det beror på att spelaren på knappen sitter “i position”, dvs att spelaren på knappen agerar sist varje satsningsrunda efter att floppen kommit. Det är en enormt viktig sak att tänka på i varje pott. Information är A och O i poker och när du sitter på knappen så får du information om spelarna innan dig väljer att checka, satsa eller höja.

Vid ett bord med tex 9 spelare så påverkar din position ditt spel enormt mycket. Vi tänker oss ett scenario där du har ett par i nior som hålkort (99) när du sitter UTG. Du har i det läget ingen information om vad övriga 8 spelare på bordet har för hålkort. Utöver det så är risken stor att du kommer behöva spela handen “ur position” dvs att du får agera först, eller att du har spelare som får agera efter dig. Om du däremot har samma hand på knappen efter att alla spelare innan dig har lagt sig så har handstyrka gått upp rejält. Dels så har du bara 2 spelare kvar bakom dig och sen så kommer du även att få spela ditt par i nior i position resten av handen.

Det här sammantaget gör att man måste vara mer selektiv med händerna man väljer att spela från tidiga positioner. Ju närmare knappen du sitter, desto fler händer kan du välja att spela. På det sättet kan en hand som 99 vara mycket “bättre” när du sitter på knappen än när du sitter UTG, trots att det är samma hand.

Snabba tips:

  • Spela färre händer och spela dem aggressivt
  • Undvik att limpa (att syna först in före floppen. Har någon limpat innan kan det vara okej)
  • Spela bra händer aggressivt! Se till att bygga en stor pott för att maximera dina vinster.
  • Försök alltid att motivera dina beslut för dig själv.