Simon dybban Lindell

Simon Lindell

Intervju med Simon Lindell

Namn: Simon Lindell
Ålder: 36 år
Bor: Lerum
Familj: Sambo Annelie, två barn Sigge (3 år) och Vilmer (1 år).
Lyssnar på: The Smiths och Tomas Andersson Wij
Favoritspel: Poker och Stryktipset

Vem är Dybban?
36-årig tvåbarnspappa som de senaste tio åren på olika sätt levt på och med spel. Har främst spelat poker där jag också varit pokerkrönikör på Svenska Spel i åtta år. Det senaste året har jag dock intresserat mig allt mer för sportspel, främst poolspel som Stryktipset.

Varför älskar du spel?
Jag vet inte, jag tror det är medfött. Jag har alltid älskat att tävla och spela allt från Monopol till Skitgubbe. Det kommer sannolikt från min far. Första gången jag slog vad om något värdefullt var jag 8-9 år. Jag och farsan singlade slant om en läsk. Jag vann fyra gånger på raken kvitt eller dubbelt. Det var en känsla som inte går att beskriva. Jag var hög på livet. Farsan tyckte att vi skulle sluta, men jag ville givetvis köra på med ytterligare en kvitt eller dubbelt för chans på 16 läsk. Jag torska givetvis. Farsan som var pastor försåg mig med en viktig läxa inför framtiden. Var inte girig…

Vilka egenskaper gör dig till en magiker inom spel?
Jag är inget geni på något sätt. När det gäller poker har jag byggt upp min karriär på att vara smart med bankrullen och spela rätt game snarare än att vara den bästa pokerspelaren. På senare år har jag börjat spela mer och mer live där jag skulle säga att känslan för spelet är min största styrka snarare än något slags GTO-tänk. Många tror man är helt dum i huvet vid liveborden (cashgame) för att jag egentligen spelar för löst för att det ska funka, men jag har hittat en stil som visserligen erbjuder hög varians men som på sikt optimerar min vinst. Jag tror det är viktigt att hitta sin egen stil som passar för just dig, inte kopiera andra bara för sakens skull. För vi har alla olika egenskaper och kvaliteter och olika spelstilar passar olika människor.

När det kommer till sporten lägger jag mycket tid på att plugga, både det sportsliga men framför allt odds och värde. Men den största nyckeln är att omge sig med människor som är smartare än du själv. Det är jag jäkligt bra på!

När hade du hög puls senast?
När min 1,5-åring fick tag på min farmors antika kristallvas förra veckan. Vi stod som i en pistolduell i en cowboy-film och bara tittade på varandra i hallen. Vem skulle göra sitt move först? I spel har man oftast någorlunda hum om odds och sannolikhet vilket gör att man har något att luta sig emot. Här var det bara totalt kalabalik. Ingen oddssättare i världen skulle kunna räkna ut utgången. De där två små händerna runt vasen och ett leende som betyder full i fan. Då fick jag puls.

Favoritdjur?
Ekorre. Det är ett jädra bra djur. Bra på en massa saker som att klättra i träd och är nyfikna, livliga och kul att titta på. Söta underhållare helt enkelt. Lite som Giganten.

Pizza eller hamburgare?
Vilken sjuk jädra fråga?! Som att jag ska behöva välja mellan mina barn…jag vägrar svara.

//Simon Lindell

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta